Nadčasová kombinace větrání a vytápění.

◄ Zpět do přehledu blogu
S jednotkami RoofVent® RG a TopVent® gas přináší společnost Hoval inovativní řešení vnitřní klimatizace s nejmodernější plynovou kondenzační technologií. Tyto účinné jednotky distribuují i vyrábí teplo přímo v místě potřeby a cíleně zásobují vysoké halové objekty čerstvým vzduchem dle aktuálních požadavků.
RoofVent RG - řez
Decentralizovaný vzduchotechnický systém s decentrálním zdrojem tepla odstraňuje potřebu kotelen, rozvodů topné vody a zároveň minimalizuje tepelné ztráty, čímž se snižují investiční i provozní náklady. Nové systémy jsou ideálním řešením nejen pro novostavby, ale i pro rekonstrukce nebo rozšiřování hal a díky sofistikovanému řídícímu systému TopTronic® C je lze poprvé kombinovat dle libosti.

Během vývoje nových vzduchotechnických jednotek byl kladen zvláštní důraz nejen na to udržet co nejnižší investiční náklady pro zákazníky, ale také nabídnout vysoce účinné řešení klimatizace halových objektů. „Nová generace RoofVent® RG je průkopníkem ve vytváření udržitelných klimatizačních řešení pro haly s decentralizovaným zásobováním teplem. Jednotky jsou ideální zejména pro rekonstrukce a rozšiřování hal.
Modulární systém umožňuje jednoduchou instalaci decentralizovaných větracích a cirkulačních zařízení pro haly vysoké až 25 m,“ vysvětluje Stefan Kuch, vedoucí segmentu výrobních hal ve společnosti Hoval, a dodává: „S integrovaným řídicím systémem TopTronic® C mohou být snadno kombinovány různé typy jednotek jako nikdy předtím. Jednotky se dokážou automaticky, individuálně a rychle přizpůsobit převládajícím podmínkám uvnitř velkých průmyslových hal. “Kromě rekuperace energie s vysoce účinným deskovým výměníkem tepla a integrovaného zdroje tepla v podobě plynového kondenzačního kotle, řídí patentovaný Air-Injector distribuci vzduchu uvnitř haly tak, aby se teplo a čerstvý vzduch dostal přesně tam, kde je aktuálně potřeba.

Budoucnost potřebuje ekologické větrací systémy

TopVent TG
S ohledem na dodržování přísné směrnice EU o ekodesignu využila společnost Hoval nejnovější technologie pro vývoj nové řady plynových jednotek TopVent® gas určených pro cirkulaci a přívod vzduchu. „Nová generace splňuje všechny požadavky na ekologický design energeticky významných výrobků (ErP). Nové moduly plynových hořáků TopVent® splňují požadavky ErP, a současně mají zvýšenou roční energetickou účinnost. Vzduchové filtry se standardně instalují do přívodních jednotek TopVent®, kdy v případě cirkulačních jednotek jsou filtry jako volitelné příslušenství,“ vysvětluje Tobias Brugger, vedoucí produktového managementu halových klimatizačních systémů Hoval. Místo použití kondenzačního tepelného výměníku zvolil Hoval pro novou generaci jednotek nekondenzující tepelné výměníky. To má za následek snížení investičních nákladů i nákladů na údržbu, protože jednotky nevyžadují složité odvádění kondenzátu.

Snadno kombinovatelné s TopTronic® C

Nový řídicí systém TopTronic® C umožňuje bezproblémové spojení všech systémových komponent a vytvoření spolehlivého a efektivního systému větrání a vytápění. Díky tomu lze větrací, přívodní i cirkulační jednotky vzájemně kombinovat a poskytovat tak řešení šitá na míru požadavkům našich klientů. Decentralizovaný vzduchotechnický systém Hoval umožňuje zařízení umístit na různá místa uvnitř haly, což usnadňuje nejenom plánování a instalaci, ale také bezproblémové úpravy nebo rozšiřování stávajícího vybavení. K instalaci našich střešních, podstropních i stěnových jednotek je zapotřebí pouze připojení na plyn a elektrickou energii.

Decentralizovaný zdroj tepla, kterým disponují jednotky RoofVent® a TopVent® umožňuje snížit současně několik nákladových faktorů: již není třeba vynakládat peníze na zřízení a provoz technické místnosti, skladu paliva nebo instalaci rozvodů topné vody. "Zákazník získá prostor a ušetří peníze za složité a nákladné budování rozvodů topné vody. Teplo se vyrábí a distribuuje cíleně tam, kde je aktuálně potřeba, a ve výsledku tak nedochází ke ztrátám energie mezi zdrojem a spotřebičem tepla,“ zdůrazňuje Tobias Brugger.
Zajímá Vás zařazení jednotek RoofVent® RG a TopVent® gas do konkrétního projektu? Obraťte se na jednoho z našich specialistů, který Vám poskytne technickou konzultaci, a nabídne řešení přímo na míru Vašim potřebám. Pro více informací o jednotkách Hoval si můžete stáhnout veškerou potřebnou dokumentaci zde.
Autor
Lucie Janovicova