Jak na zelenější vytápění?

31. srpna 2022
Udržitelnost ve stavebnictví je téma tolikrát skloňované, že už snad bylo řečeno úplně vše. S ohledem na energetickou vládní strategii, na dění posledních měsíců a nejistou budoucnost fosilních paliv změna topného systému čeká nejenom majitele domů a bytů, ale i velkých společností a průmyslových areálů. Všichni budeme muset v příštích letech přizpůsobit své topné systémy současným požadavkům a napojit je na obnovitelné zdroje energie. To však rozhodně není důvod k zoufání, naopak. Pokud nevěříte, pak čtěte dál…
Čtěte více

Decentrální systémy vzduchotechniky: proč si Porsche a Veeser Plastic vybrali Hoval?

29. července 2022
Hoval CZ v současné době pracuje na řadě projektů v segmentu vzduchotechnických systémů. To ovšem neznamená, že by se nerad nechával inspirovat dokončenými projekty svých kolegů ze zahraničí. Pro tentokrát projektem realizovaným v Německu a dalším v Rakousku.
Čtěte více

Lichtenštejnsko - domov Hoval a nejen to…

20. června 2022
Lichtenštejnsko je jako země z pohádky. Leží na svazích Alp a v údolí Rýna. Jeho návštěvníci sem míří hlavně za historií, lyžováním a přírodou. Proč se ale o Lichtenštejnsku zmiňujeme právě tady, v blogu společnosti Hoval? Jednoduché, domovem naší značky je totiž právě tato pohádková krajina. A protože už brzy nastanou letní prázdniny, rádi bychom vás pozvali do naší domoviny a inspirovali k cestám za hranice všedních dní právě sem…
Čtěte více

Kabinová kotelna Hoval Cabin Slim

15. března 2022
Kompaktní kabinová kotelna Cabin Slim nabízí venkovní umístění kotelny vedle budovy nebo na střeše. Stává se atraktivním řešením pro investory, kteří často řeší otázku místa a volné prostory využijí raději pro komerční prostory či garáže.
Čtěte více

Plaťte méně za elektřinu a plyn

22. prosince 2021
S ohledem na pravděpodobný nárůst cen elektřiny a plynu, kdy můžeme očekávat zdražení těchto zdrojů až o polovinu, jsme pro vás připravili přehled dotací a energeticky úsporných produktů Hoval. Jak s námi můžete snížit náklady za energie ve Vaší domácnosti na minimum?
Čtěte více

Plyn má budoucnost - alternativy šetrné ke klimatu

29. října 2021
Biometan a vodík jsou nastupující alternativy k vytápění zemním plynem. Při výrobě udržitelných plynných zdrojů energie, a také v kondenzačních technologiích se urychleně vyvíjejí řešení šetrná k životnímu prostředí a klimatu.
Čtěte více

Zelené hybridní systémy

27. září 2021
Nejnovější generace plynových kondenzačních kotlů UltraGas® 2 je nezbytnou součástí aplikací zahrnujících obnovitelné zdroje energie. UltraGas® 2 je nejvhodnějším zástupcem plynového zdroje tepla a společně např. s tepelným čerpadlem je ideální volbou do hybridních systémů budoucnosti.
Čtěte více

UltraGas® 2. Nový milník v kondenzační technologii.

24. srpna 2021
Prvotřídní plynový kondenzační kotel pro vytápění a ohřev užitkové vody. Stacionární provedení, nepřetržitá regulace výkonu, řídicí jednotka Hoval TopTronic® E. To je nový UltraGas® 2.
Čtěte více

Nadčasová kombinace větrání a vytápění.

1. července 2021
Nová generace klimatizačních jednotek pro ještě efektivnější vytápění a větrání halových objektů. Představujeme Vám jednotky RoofVent® RG a TopVent® gas.
Čtěte více

3 hlavní důvody: Proč není nutné obávat se přenosu virů u větracího systému HomeVent

30. dubna 2021
Existuje riziko, že řízené větrací systémy v obytných budovách mohou napomáhat šíření virů vč. SARS-CoV-2 ve vnitřních prostorách. Tato situace může nastat, pokud by například docházelo ke kontaminaci přiváděného vzduchu odváděným vzduchem skrz netěsnosti uvnitř výměníku tepla. Tento článek vysvětluje, proč tomu tak není u našeho komfortního ventilačního systému Hoval HomeVent®.
Čtěte více

Odborná podpora společnosti Hoval je tu pro Vás i v době koronavirové krize

5. března 2021
V současné době musíme být více než kdy jindy připraveni na nutnost přizpůsobit se měnícím se podmínkám. Proto se s Vámi chceme podělit o to, jak se s tímto obdobím plným nejistoty vypořádáváme my ve společnosti Hoval. Kromě poskytování kvalitních služeb je totiž zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců, obchodních partnerů a zákazníků vždy naší hlavní prioritou.
Čtěte více

Proč halu pouze vytápět, když ji můžeme stejným zařízením i chladit?

15. září 2020
Více než polovina všech zařízení je v dnešní době vybavena chladícími registry. Proto se nabízí myšlenka použití cirkulačního ohřívače vzduchu, často využívaného ve velkých halách, nejenom k účelům vytápění, ale i pro chlazení. Jak a za jakých podmínek je to možné?
Čtěte více

Koncepty a typy vzduchotechniky pro rozlehlé prostory. Základní průvodce pro projektanty a investory.

24. srpna 2020
Továrny, sklady, hypermarkety a další velkoobjemové haly jsou pro systémy TZB výzvou. Který ze systémů si vybrat?
Čtěte více

Centrální nebo decentrální větrání haly? Průvodce, který Vám pomůže se rozhodnout.

4. srpna 2020
Kdy má smysl použít centrální větrání haly a kdy naopak decentrální? Neutrální srovnání od Ing. Jürgena Dorenburga se zabývá technickými aspekty, výhodami pro zákazníky a otázkou financí.
Čtěte více

V pohodě i během pylové sezóny? Řízené větrání umožní alergikům doma opět volně dýchat.

18. května 2020
Pylovou sezónu každý rok zaznamenávají nejen včelstva, ale také alergici, pro které toto období přináší řadu starostí. Jedno z možných řešení je zůstat doma a do volné přírody moc nevycházet. Pyl však nevyhnutelně proniká i do uzavřených prostor, a tak ani zde nemají alergici často klid. Pro tento problém nacházíme řešení – řízené větrání umožní alergikům ve vlastním bytě opět volně dýchat.
Čtěte více

Představujeme vám nový UltraGas 1550!

21. ledna 2020
Extrémně malá prostorová náročnost, nízké emise, vysoká účinnost!
Čtěte více

Jak ušetřit v blížící se topné sezóně?

18. října 2019
Přinášíme Vám tipy na snížení vašich nákladů s blížící se topnou sezónou. Díky několika jednoduchým krokům můžete ušetřit náklady na vytápění a spotřebu energie.
Čtěte více

Úspory energie ve velkém

9. září 2019
V současné době klade mnoho společností velký důraz na energeticky účinné a ekologicky nezávadné výrobní metody - a to nejen z principu, ale také kvůli splnění zákonných požadavků s ohledem na dopady na životní...
Čtěte více

UltraSource® - Ultra klidné tepelné čerpadlo pro vytápění a chlazení

27. února 2019
Firma Hoval instalovala své první tepelné čerpadlo již v roce 1975. S více než 40 lety zkušeností společnost právě uvádí na trh nejnovější generaci tepelných čerpadel UltraSource®. Tato tepelná čerpadla jsou...
Čtěte více

Jaký je význam označení výrobku CE? Co je vhodné znát?

2. ledna 2019
Co znamená označení CE? Užitečné a praktické rady najdete v tomto článku!
Čtěte více