Plaťte méně za elektřinu a plyn

◄ Zpět do přehledu blogu
V současné době se v České republice potýká přes milion osob s problémem extrémního zdražení elektřiny a plynu. Dle vyjádření Hospodářské komory budou výkyvy cen energií vyšší, než byli lidé doposud zvyklí. Když ceny za energie vzrostou, můžeme v budoucnosti bohužel očekávat jen pomalý pokles.

Jaké zvolit vytápění do vaší domácnosti?

Zdražení od Nového roku oznámili největší dodavatelé na českém trhu, třetina domácností tak musí začít šetřit a jedním z řešení by mohla být právě investice do vlastních energeticky úsporných zdrojů. Poradíme vám, jak můžete dosáhnout nižší spotřeby elektřiny a plynu s produkty Hoval.

Řešení pro rodinný dům

homevent_comfort_fr_180_einbau_02_korr-1.jpg
S ohledem na vysoké ceny energií je vhodné instalovat větrací jednotky se zpětným získáváním tepla, jakou je např. rekuperační jednotka HomeVent®, která na rozdíl od většiny rezidenčních větracích jednotek umožňuje i zpětně získávat vlhkost. Výhodou HomeVentu je minimální spotřeba elektrické energie a flexibilita instalace – jednotku si můžete nainstalovat v domě prakticky kdekoliv. Na stěnu vertikálně, horizontálně, do standardní skříně, do podhledu nebo pod strop. Dalším plusem jsou nízké investiční náklady – jednotka nepotřebuje předehřev vzduchu ani odvod kondenzátu. Je vhodná jak pro novostavby, tak i pro stávající rodinné domy.

Řešení pro Váš byt

topgas-badezimmer_neu.jpg
Do bytu většině našim klientům doporučujeme nástěnný plynový kondenzační kotel TopGas® ve výkonové řadě 10 – 120 kW.

Díky své kompaktní konstrukci a velmi snadné údržbě je vhodným řešením i do menších bytů. Technologie plynových kondenzačních kotlů Hoval využívá tepelnou energii o 15 % efektivněji než nejnovější generace nízkoteplotních kotlů a nabízí tak velmi nízké náklady na vytápění. Pro ještě úspornější provoz je možné implementovat náš řídicí systém TopTronic® E.

Řešení pro bytový dům se společnou kotelnou

pl_dyn--w_lyceum-dyn--w_2020_hoval-ultragas-2-solution.png
Naší vlajkovou lodí do společných kotelen v bytových domech je stacionární plynový kondenzační kotel UltraGas® ve výkonu 15 – 125 kW. U modelů UltraGas® 2 s rozsahem výkonu od 125 kW do 450 kW je přepravní šířka dostatečně malá a kotel tak projde standardními dveřmi o šířce 80 cm.

UltraGas®patentovanou technologii a autonomní řídicí systém, zajistí tak až o 20 procent vyšší úsporu energie ve srovnání s konvenčními plynovými kotli. Lze ho provozovat s biometanem a v budoucnosti také s vodíkem, díky čemuž se řadí k nejekologičtějším tepelným zdrojům. Stává se tak novým milníkem pro projekty rekonstrukcí a novostaveb.

Jak ušetřit pomocí programu Nová zelená úsporám?

Nárůst cen za elektřinu a plyn překvapil český i slovenský trh. Pokud váháte s renovací či výměnou stávajícího zdroje tepla, právě teď je ta vhodná doba. Některé z našich výše uvedených produktů budou od roku 2022 registrované v dotačním programu Nová zelená úsporám.

Bližší informace o tom, jak postupovat pro získání dotace, se dozvíte přímo na webových stránkách Nová zelená úsporám, které jsou za nás výborně zpracované a najdete tam opravdu vše.

Už jste slyšeli o Kotlíkových dotacích?

Další možností jak získat dotaci na zdroj tepla jsou tzv. Kotlíkové dotace. V tomto případě nás zaujala informace o speciálním programu pro domácnosti s nižšími příjmy, ve kterém se náklady na pořízení nového kotle mohou snížit až o 95 %. Podmínky pro splnění naleznete na webu Státního fondu životního prostředí.
Rádi Vám pomůžeme s výběrem vhodného větracího a vytápěcícho systému pro Váš domov. Kontaktujte specialisty Hoval a sjednejte si konzulaci ZDARMA!
Autor
Lucie Janovicova