UltraSource® - Ultra klidné tepelné čerpadlo pro vytápění a chlazení

◄ Zpět do přehledu blogu

Firma Hoval instalovala své první tepelné čerpadlo již v roce 1975. S více než 40 lety zkušeností společnost právě uvádí na trh nejnovější generaci tepelných čerpadel UltraSource®. Tato tepelná čerpadla jsou navržena s ohledem na požadavky bydlení. Jedná se o velmi účinné řešení, přesto ale velmi tiché s hladinou hluku pouze 28 dB(A) ve vzdálenosti 3 m.

Nové tepelné čerpadlo od Hovalu - tiché, kompaktní a má moderní vzhled

Tepelná čerpadla UltraSource® získávají teplo ze vzduchu, země nebo vody. V případě, že energie potřebná pro vytápění a ohřev teplé vody je odebírána ze vzduchu, instaluje se k vnitřní jednotce i venkovní jednotku, tzv. provedení split.

ultrasource-familie.jpg

Obrázek 1: Tepelná čerpadla UltraSource B (vzduch/voda) a UltraSource T

Tiché jako šumění větru

Tepelná čerpadla UltraSource® vyvracejí tvrzení, že tepelná čerpadla jsou hlučná. Hoval srovnal hladinu hluku venkovních jednotek vzduch-voda s hladinami hluku při běžných činnostech. Výsledek: úroveň hluku je srovnatelná s vánkem v lese, což znamená téměř neslyšitelné.

Vnitřní jednotky nejsou výjimkou, pracují velmi tiše a svůj výkon přizpůsobují potřebě tepla v daném okamžiku – výkonově "modulují".

Souhrnně, UltraSource® je tak tichý, že ho nemusíte umísťovat pouze do suterénu - lze jej bez obav instalovat i do místnosti, která se nachází v blízkosti obývacího pokoje.

UltraSource šetří velké spotřeby energie

Díky síle větru mohou ptáci cestovat na obrovskou vzdálenost, aniž by spotřebovali hodně energie. Díky pokrokové technologii dokáže UltraSource® také ušetřit obrovské množství energie. Vždy se dokonale přizpůsobuje aktuálním podmínkám - schopnosti, která těží z prostředí a zároveň šetří finanční prostředky.

2-31.png
Obrázek 2: Tichý, účinný, úsporný - přesně takový je UltraSource

Třešnička na dortu - kompaktní a málo místa zabírající jednotka

Nové zařízení také těží z kompaktních rozměrů. Díky svému tvaru ho lze umístit do velmi malých prostor, např. pod schody či úzkých chodeb.

V případě tepelného čerpadla „Compact“ s integrovaným zásobníkem může být ušetřeno ještě více místa, protože není zapotřebí externí samostatná nádrž.

Tepelné čerpadlo v třídě "Compact", lze pro jednodušší transport dodat jednotku tepelného čerpadla a zásobníku odděleně. Obě části se pak rychle a snadno dají sestavit přímo na místě instalace.

Společnost Hoval dodává tepelné čerpadlo UltraSource® připravené rovnou k připojení. Přípojky jsou uspořádány pro montáž do rohu a jsou navrženy tak, aby poskytovaly maximální flexibilitu. Pro údržbu tepelného čerpadla potřebuje servisní technik přístup pouze k přední části jednotky. Všechny modely jsou vybaveny přepínacím ventilem pro přípravu teplé vody, což šetří čas a náklady.

before-heating-season.jpg
Obrázek č.3: Šetřete efektivně své náklady!

Pokročilý systém řízení snižuje náklady

Všechny modely UltraSource® jsou vybaveny řídícím systémem TopTronic®E. Tento systém zajišťuje, že tepelné čerpadlo UltraSource® vyrábí teplo přesně podle potřeby. Modulační tepelné čerpadlo pracuje s maximální účinností po celý rok, což přispívá ke snížení provozních nákladů.

Navíc -  tepelné čerpadlo Hoval je impozantní: Stejně jako moderní architektura se venkovní jednotka tepelného čerpadla UltraSource® vzduch/voda dokonale hodí k okolí. Ve skutečnosti jsou její lamely podobné modernímu zahradnímu nábytku nebo části fasády.


Rádi byste se dozvěděli více o tepelných čerpadlech? Neváhejte se na nás obrátit!

Autor