Firma Hoval podporuje šetrnou formu dopravy

◄ Zpět do přehledu blogu

Jelikož myšlenka odpovědnosti vůči životnímu prostředí a spotřebě energií je pro firmu Hoval klíčová a tvoří samotný základ podnikání, hledáme neustále cesty, jak toto smýšlení podpořit a naplnit. Společenskou akci, kterou jsme pořádali, jsme vložili do širšího kontextu, který odráží firemní motto „S odpovědností k energii a životnímu prostředí“.

V pátek 18.září 2015 se v Říčanech u Prahy uskutečnil první ročník sportovního dne HOVAL SPORT CUP 2015 pořádaný ve spolupráci s firmou Almeva. Sportovního setkání se zúčastnilo na 30 účastníků z řad projektantů a obchodních partnerů, kteří se dle svých preferencí zapojili do dvou hlavních sportovních disciplín a to tenisového turnaje dvojic či podzimní cyklojízdy. Smysl cyklistické jízdy nazvané „krajem Josefa Lady“ byl vsazen do širšího kontextu, který reflektuje motto a celofiremní smýšlení společnosti Hoval „S odpovědností k energii a životnímu prostředí“. Vedlejším smyslem cyklojízdy bylo vygenerovat finanční výtěžek, který bude použit na podporu a rozvoj Lichtenštejnských cyklostezek, pokrývající oblast Lednicko-valtického areálu včetně části Dolního Rakouska.
Tento počin měl za cíl podpořit myšlenku rozvoje ekologické dopravy v České republice a současně vyjádřit vztah firmy Hoval k Lichtenštejnskému vedení mateřské společnosti ve Vaduzu. Částka, kterou věnovala firma Hoval nadaci Partnerství na podporu programu, se stanovila v závislosti na ujetém počtu kilometrů každého účastníka jízdy.

Hoval SportCup 2015
Obr. č.1: Účastníci cyklistické vyjížďky „Krajem Josefa Lady“
Účastníci cyklistického výletu zdolali v průběhu dne okruh o délce 40km s převýšením 500m. Trasa vedla ze sportovního areálu v Říčanech u Prahy malebným krajem, který inspiroval Josefa Ladu k vytvoření známé postavičky kocoura Mikeše, jehož příběhy protkaly dětství nejedné generace. Lesní stezky Voděhradských bučin dovedly skupinu cyklistů až na kopec Ondřejovské hvězdárny, kde absolvovali exkurzi s odborným výkladem zaměstnance Astronomického ústavu. Poutavý výklad o pozorování Slunce, hvězd a vesmírných úkazů, včetně objasnění poslání observatoře, jejího významu v astronomickém světě, rozšířil poutavou formou znalosti účastníků. Po prohlídce astrologické techniky peloton zamířil klikatými cestičkami přes Ladovu rodnou obec Hrusice zpět do říčanského areálu.

Sportovně-společenské setkání sportovní akce završilo vyhlašování vítězů sportovní akce spojené s odpoledním rautem.
Hoval SportCUp
Obr. 2: Účastníci sportovně-společenského setkání Hoval Sport Cup 2015.
Autor
Adela Lustykova