UltraGas® 2. Nový milník v kondenzační technologii.

◄ Zpět do přehledu blogu
Plynový kondenzační kotel UltraGas® 2 je impozantním produktem, u kterého bylo vylepšením malých detailů dosaženo velkých změn. Inovativní výměník tepla Hoval TurboFer® umožňuje dosáhnout provozní teploty až 95 °C. Jeho speciálně vytvořený teplosměnný povrch přenáší teplo s větší účinností než jiná konvenční řešení. Dva vratné vstupy pro vysokou a nízkou teplotu představují další potenciál ke snížení provozních nákladů. Rozdělením vratných vstupů se topná voda vrací do kotle ve správné teplotní úrovni, čímž je dosaženo optimálního rozvrstvení teplot na straně vody. Vratné vstupy pro vysokou a nízkou teplotu zaručují ještě vyšší účinnost systému.

Ekonomický provoz díky novému výměníku tepla Hoval TurboFer®

Ekonomicky
Výměník tepla TurboFer® je nově vyvinutá, patentovaná základní součást kotle. Unikátní konstrukce výměníku tepla a jeho speciální technologie vstřikování generuje turbulence na straně topného plynu, zvyšuje přenos tepla a zvyšuje účinnost. V kombinaci s dalšími funkcemi UltraGas® - oddělení vysoko a nízkoteplotní zpátečky, velký vodní objem, spalovací systém Ultraclean® a řídící systém TopTronic® E - zaručuje optimální kondenzační výkon. Vysoce efektivní UltraGas® 2 je navržen pro snadnou integraci do stávajících systémů. „To snižuje počáteční investice zákazníka a umožňuje snížit provozní náklady až o 20 % ve srovnání s konvenčními kotli,“ vysvětluje Günther Köb, ředitel produktového managementu fosilních paliv ve společnosti Hoval.

Zajistěte si investice do budoucna

Investice
Stejně jako všechny produkty Hoval byl i UltraGas® 2 zkonstruován tak, aby naplnil motto „připraven na budoucnost“. Každá jednotlivá součást a výběr materiálu byly založeny na dosažení dlouhé životnosti. Z tohoto důvodu byla zvolena vysoce kvalitní nerezová ocel jako vhodný materiál pro stranu vody. "Plynový kotel může fungovat i na biometan a vodík, a proto je UltraGas® 2 již připraven na budoucí energetický přechod nejprve z plynu na biometan a v budoucnu se počítá ještě s krokem vpřed - pohánění vodíkem,"  říká Günther Köb. Do nové generace systémových kotlů lze také snadno integrovat alternativní a udržitelné zdroje energie jako jsou např. sluneční kolektory, kotle na pelety a tepelná čerpadla. "To znamená, že UltraGas® 2 již splňuje požadavky budoucí legislativy. Právě všechny tyto faktory dělají z UltraGas® 2 vhodnou investici do budoucna,“ pokračuje Köb.

Kompaktní a lehký pro maximálně snadnou instalaci

Kompaktni
Při navrhování nové generace kotlů bylo nanejvýš důležité zajistit, aby byla instalace UltraGas® 2 co nejjednodušší. Díky jedinečné konstrukci odpadá nutnost instalace oběhového čerpadla nebo hydraulického separátoru. Optimalizovaný výměník tepla TurboFer® má za následek ještě kompaktnější a lehčí provedení. „Nové provedení usnadňuje přepravu kotle a šetří drahocenné místo v kotelně. Také se snadno instaluje, uvádí do provozu a zaručuje jednoduchý a rychlý servis i údržbu“, vysvětluje Günther Köb. Modely UltraGas® 2 až do 450 kW jsou široké méně než 800 mm - dostatečně kompaktní, aby prošly všemi standardními dveřmi. Větší modely zabírají jen polovinu půdorysného prostoru oproti jiným plynovým kondenzačním kotlům. Díky tomu je UltraGas® 2 ideální volbou nejen pro novostavby, ale i pro rozsáhlé rekonstrukce.

V příštím článku se budeme věnovat ekologickým hybridním systémům, protože UltraGas® 2 lze snadno spojit s jakýmkoliv zdrojem tepla a systémem solární energie. Ukážeme Vám chytrou kombinaci, která šetří Vaše peníze.
Autor
Lucie Janovicova