Vlastníte plynový kotel? Nezapomeňte na pravidelné revize!

◄ Zpět do přehledu blogu

Zima i vytápění je letos už za námi. Právě teď nastává ideální čas na servisní prohlídku Vašeho kotle. Pravidelné prohlídky mají několik velmi důležitých předností – například sníží vaší spotřebu energie, budete na příští zimu připraveni a váš kotel bude pracovat bez problémů.

V zimních měsících, kdy je topná sezóna v plném proudu a kotel je plně zatížen může dojít například k zanesení předávacích ploch kotlového tělesa. Při větším zanesení může dojít ke snížení účinnosti. Proto je dobré po konci každé topné sezóny nechat kotel odborně prohlédnout servisním technikem a tím se vyhnout zbytečným nákladům navíc v podobě zvýšené spotřeby energie či různých oprav kotle.

dodávka servisní technik
Servisní vozidlo Hoval

Pravidelný servis, který se vám mnohonásobně vyplatí

Stejně jako dáváte své auto na pravidelný servis, i váš kotel by měl mít každoroční prohlídky. Servisní technik Hoval Vám kotel po náročné zimní sezóně zkontroluje a v případě potřeby vymění důležité součástky. Tato pravidelná kontrola Vám ušetří jak starosti v hlavní topné sezóně, tak peníze, které by jste museli vynaložit na opravu kotle.

Pravidelná servisní kontrola obsahuje například:

  • Kontrolu bezpečnostního a provozního vybavení, jako je pojistný ventil, termostat, , sifon a tlakové prvky
  • Kontrola plynového filtru, odstranění něčistot, kontrola hořáku, zapalovací elektrody atd.
  • Odvzdušnění kotle
  • Kontrola kvality vody v systému
  • Provedení vizuální kontroly
  • Porovnání provozních hodin a  počtu startů apod.

Kvalitní servisní smlouva

hoval-service-specialist.jpg

Profesionální servisní technici z České republiky a Slovenska jsou opravdovou špičkou ve svém oboru. Zajišťují kvalitní a pravidelný servis vašich kotlů, díky čemuž máte jistotu pomoci při možných potížích a záruku pravidelných servisních prohlídek.



Potřebujete servis Vašeho kotle Hoval? Objednejte se na http://www.hoval.cz/servis/udrzba/.

Autor
Eduard Schmal