Jak na zelenější vytápění?

◄ Zpět do přehledu blogu

Udržitelnost ve stavebnictví je téma tolikrát skloňované, že už snad bylo řečeno úplně vše. S ohledem na energetickou vládní strategii, na dění posledních měsíců a nejistou budoucnost fosilních paliv změna topného systému čeká nejenom majitele domů a bytů, ale i velkých společností a průmyslových areálů. Všichni budeme muset v příštích letech přizpůsobit své topné systémy současným požadavkům a napojit je na obnovitelné zdroje energie. To však rozhodně není důvod k zoufání, naopak. Pokud nevěříte, pak čtěte dál…

Výměna topení - ale jak?

ultrasource-b-t_familie_2017_weiss.jpg

Tepelná čerpadla patří k nejoblíbenějším udržitelným systémům vytápění. A není divu, lze je totiž nainstalovat ve velmi krátké době a jsou mimořádně účinná. A co víc! Minimalizují emise CO2 a tím nepřímo chrání naší planetu. Pokud se při vytápění musíme vzdát fosilních paliv, těžko se bez nich obejdeme. Tyto systémy získávají energii z okolního prostředí a pomocí tepelného výměníku ji přeměňují na tepelnou energii. Na trhu jsou k dispozici různé typy tepelných čerpadel, které čerpají tepelnou energii jak ze vzduchu, ze země, tak ze spodní vody. Kromě toho mají tepelná čerpadla ve srovnání s jinými systémy velmi nízké provozní náklady, stejně jako náklady na údržbu

❗️Tepelná čerpadla jsou navíc dotována a investiční náklady jsou také plně daňově uznatelné.

Inteligentní kombinace technologií: Snižte díky solární energii svůj účet za elektřinu až o polovinu!

belaria-fit-53_2022_h5540_hg.jpg

Věděli jste, že udržitelnost a úspornost tepelných čerpadel ještě znásobíte, pokud je zkombinujete s fotovoltaickými panely? Přesvědčivou výhodou tohoto nepřekonatelného dua - tepelné čerpadlo + fotovoltaické panely - je skutečnost, že si elektřinu pro tepelné čerpadlo vyrábíte sami, levně, nezávisle na cenách elektřiny distributorů na trhu a ekologicky na vlastní střeše. Elektrickou energii z fotovoltaické elektrárny lze využít i pro přípravu teplé vody, která je potřeba celoročně.

Věděli jste, že při instalaci nového systému lze solární systém instalovat přímo v kombinaci s tepelným čerpadlem? Pokud již máte tepelné čerpadlo, lze téměř všechny modely namontovat dodatečně.

Takže opravdu není důvod k obavám?

Skutečně ne. Jednak proto, že společnost Hoval dokáže vyměnit váš původní topný systém za tepelné čerpadlo do několika dnů. Za druhé si můžete být jistí, že při volbě řešení od Hovalu vždy dostáváte prémiové produkty vyvinuté na základě více než sedmdesátiletých zkušeností. A v neposlední řadě vám společnost Hoval pomůže připravit vše od A až do Z, a to ať už se jedná o plánování, potřebnou administrativu, demontáž stávajícího topného systému, instalaci nového a připojení k řídícímu systému TopTronic C nebo Top Tronic E. Ty zajistí zcela autonomní,  jednoduché, modulární, vysoce konektivní ovládání a díky tomu i dobrou uživatelskou zkušenost s celým systémem.

Hledáte klimaticky šetrnou náhradu vytápění? Volte Hoval - power in red.

Autor
Lucie Janovicova